How to bake, burn and cover up a Scandi bun…

Food

Untitled

CATHRINES BOLLER: 

Dette er det eneste jeg kan lage av “mat,” og folk spiser dem selv om de blir litt brent, så jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften til de beste bollene kjæresten og barna hans har smakt.

Du trenger:

0.5 liter melk

250 gram melis

75 gram smør

25 gram gjær

2  egg

750 gram hvetemel

Varm melk, smelt smør og bland det med det tørre. Pisk eggene og tilsett. Elt deigen godt før du lar den heve tildekket i en time. Rull deigen ut. Denne oppskriften er nok til cirka 16 boller. Legg bollene på en bakeplate og la dem heve i 45 minutter. Varm opp ovnen til 200 grader. Pensle bollene med melk eller egg. Stek i 10-15 minutter og server med stolthet.

OG HVIS DU BRANT DEM!? IKKE NO’ PROBLEM. Bland melis med en dråpe vann, bland og hell glasuren på toppen av bollene. Easy peasy…

RECIPE FOR SCANDI BUNS: 

This is the only thing I can cook,  and people eat them even when they’re a bit burned, so I thought I’d share my recipe for the best Scandi buns my boyfriend and his kids have tasted. 

You need: 

0.5 liters of milk

250 grams of icing sugar

75 grams of butter

2 eggs 

750 grams of wheat flour 

Heat the milk, melt the butter and then mix together with the dry ingredients. Whip the eggs and add them too. Blend the dough well before you cover it and let it raise for an hour. Roll out the dough. This recipe is enough for about 16 buns. Put the buns on a tray and let them raise for 45 minutes. Set the oven to 200 degrees. Brush the buns with milk or egg. Bake for 10 – 15 minutes and serve with pride. 

AND IF YOU BURN THEM!? No problem. Mix icing flour with a drop of water, blend and pour the icing on top of the bun. 

IMG_9950.JPG

Screen Shot 2018-03-29 at 16.39.36

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s